Perusasiat ravinnosta Ole hyvä ja rekisteröidy kurssi ennen tämän tehtävän suorittamista. Laadi oma ravintopäiväkirja ja pidä sitä yllä kunnes tapasi ovat muuttuneet pysyvästi (2-3 kk) (4event Oy, Vireyskirja).0Hyvä ruokapäiväkirja (vrk) sisältää seuraavia asioita 1.Säännöllisen ruokailurytmin toteutuminen (50% ravinnosta ennen iltapäivää). 2.Nautitut ateriat ja ruokatarpeet. 3.Päivän liikunnan määrä (kcal kulutus). 4.Päivän liikunnan luonne (monipuolisuus). 5.Kalorilaskuri (kulutus ja saanti). 6.Nautitun veden määrä. 7.Päivän “fiilikset”. Lisäksi mahdollisesti 1.Suolan, sokerin ja rasvojen käytön tarkkailu. 2.Riittävästi kuituja ja kasviksia. 3.Proteiinit. 4.Rasvat. 5.Hyvät hiilihydraatit. 6.Unen määrä ja laatu. Tee seuraava ravitsemustesti. Merkitse ne kohdat, joihin vastaat kyllä (4event Oy, Vireyskirja)1Testi on tarkoitettu perusruokavalion varmistamiseen. Paras tulos saadaan, jos vastaat kaikkiin kysymyksiin kyllä. Pyri muuttamaan ei vastaukset kyllä-vastauksiksi. Testi ei huomio ruoka-aineherkkyyksiä tai sairauksia, jotka vaativat erityisruokavaliota. Vapautunut syömisasenne: Syön vapautuneesti ja kylläiseksi aina sen verran kuin haluan. Kasvisten määrä: Syön päivittäin yhteensä 500 g kasviksia, hedelmiä ja vihanneksia. Tasainen ateriarytmi: Syön 3-4 tunnin välein ja ruuan määrästä 50% ennen klo 16.00. Ateriat: Syön päivässä 2-3 kunnon ateriaa, joilla on 30% kasviksia. Rasvojen laatu: Syön usein kasvisrasvoja, oliiviöljyjä, salaattikastiketta ja pähkinöitä. Kala: Syön kalaa vähintään kahdesti viikossa. Kuidut: Yli puolet syömistäni viljatuotteista on kuitupitoisia. Proteiini: Useimmilla aterioilla ja välipaloilla on mukana proteiinilähde. Kasvisten laatu: Valitse tuoreita ja kypsentämättömiä tuotteita. Rasvan määrä: Noin puolet tuotteista on vähärasvaisia vaihtoehtoja. Juoman määrä: Juon päivän aikana 1-1,5itraa nestettä. Juoman laatu: Juon pääosin energiattomia juomia ja aterioilla joko vettä tai maitotuotteita.