Opiskeluohjeet

Perusideat

Stressinhallintaan on olemassa ensiapua, mutta nämä keinot eivät hoida itse ongelmaa, jotka liittyvät yleiseen elämänhallintaan. Toimiva stressinhallinta on osa laajempaa elämänhallintaa. Elämänhallintaan kuuluu mm. johdonmukaisuus, ajanhallinta, toimiva arki ja kokonaisvaltainen hyvinvointi. Keskity kurssin aikana löytämään ne tekijät, jotka lisäävät stressiä elämääsi. Tee näistä tekijöistä tavoitteet muutossuunnitelmaasi.

Kurssin aikana kartoitat omaa itsetuntemustasi, arvojasi ja syvennät muutoksesi sekä motivaatiosi perusteita. Kurssille on koottu monipuolinen kattaus elämän eri osa-alueita, joista löydät itsellesi tärkeät kehitysalueet ja vinkit.

  • Tutustumme kokonaisvaltaisen hyvinvointisi elementteihin.
  • Vahvistamme johdonmukaisuuttasi.
  • Kartoitamme suuntasi, tavoitteesi ja päämääräsi.

Varaa  aikaa kurssin sisällöille ja tehtäville, palaa sisältöihin säännöllisesti.

Kurssi etenee johdonmukaisesti aiheesta toiseen. Oppitunneilta löydät tekstit, podcastit, taustietolinkit ja tehtävät. Kaikki oppituntien eri elementit selkeyttävät ajatteluasi. Koko kurssin suorittamiseen menee 2-4 viikkoa, riippuen omasta ajankäytöstäsi.

Videot ja podcastit

Facebook-ryhmään ja You tube-kanavalle ilmestyy podcasteja ja videoita. Nämä sisällöt päivittyvät jatkossa myös verkkokurssille.

Kokoa kysymykset, tehtävät ja muutossuunnitelmasi päiväkirjaasi

Pidä päiväkirjaa, jonne lisäät kurssin kysymykset, tehtävät ja lopuksi myös muutossuunnitelmasi. Päiväkirja on oma pelikirjasi, peilisi ja sisäinen opiskelukaverisi.

Muutossuunnitelma antaa sinulle suunnan ja kasvattaa itsekuriasi

Saat ohjeet selkeän muutossuunnitelman laatimiseen. Muutossuunnitelmasi voi olla myös huoneentaulusi, jonka muodon saat päättää itse. Kurssilla on myös ns. vinkkioppitunteja ja oppitunti kurssin lähdekirjoista.

Join the
Facebook Group

"Riittävän hyvä elämä" FB-sivu

Takaisin: Riittävän hyvä elämä-verkkokurssi > Aluksi