Riittävän hyvä elämä-verkkokurssi

Tai kirjaudu sisään päästäksesi maksullisiin kursseihisi

Riittävän hyvä elämä

Verkkokurssi ja e-Kirja aivan tavallisille arjen sankareille. Muutoskoulun avulla rakennat elämänmuutoksillesi pysyvyyttä, oikean suunnan ja tukevan perustan.

Kirja ja siihen liittyvä verkkokurssi on suunnattu kaikenikäisille, opiskelujaan aloittavalle nuorukaiselle  tai omaa jaksamistaan pohtivalle keski-ikäiselle. Kirja tarjoaa runsaasti käytännön neuvoja ja pohtimisen aiheita miehen elämästä, hyvinvoinnista ja onnellisuudesta. Tavoite on syväluodata elämää ja tarjota selviytymisopas elämän haasteisiin. Kirjan avulla  voit aloittaa  matkan kohti hyvinvointia. Matkan päässä ei odota rikkaudet, huippu-urheilija, teräsmies tai supersankari. Päämäärä on itse matka kohti hyvää elämää. Riittävän hyvä elämä, onni tai menestys tarkoittaa eri ihmisille hyvin erilaisia asioita. Vertailu muihin ei ole rakentavaa, vertaa itseäsi siihen mitä olit ennen. Keskeistä on pyrkiä muutokseen asioissa, jotka estävät kehitystäsi kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia. Ehkäpä opit hyväksymään keskeneräisyytesi ja  tunnistamaan elämäsi kiitollisuuden aiheet. Löydät suunnan, joka on juuri sinun oma tiesi.

Millainen on riittävän hyvä elämä? 

Tärkeimpiä hyvän elämän tunnusmerkkejä ovat  kehittyminen, eteenpäin meneminen, kiitollinen elämänasenne ja elämänilo. Kehittyminen on kasvamista. Ihmisenä kasvaminen tapahtuu muutosten kautta, järjestyksen ja kaaoksen rajapinnalla. Onni löytyy näiden kahden vaikuttavan voiman välistä. Tällä rajapinnalla kohtaa riskejä, pelkoja ja pettymyksiä. Sieltä löytyvät rohkeus, onnistumisen ilo ja elämän merkityksen kokeminen, jopa tarkoitus. Rajapinnalta näkyvät elämää kantavat voimat ja kaikki tulevaisuuden mahdollisuudet. Rajapinnalla kohtaa eri tunteensa, katsoo haasteita silmiin ja päättää siitä, lähteekö muutoksen ja kasvun tielle. Omien rajojen ylittäminen  tarkoittaa tuntemattomaan menemistä. Tavoittelemme elämäämme muutoksia, jotka eivät ole aina mahdollisia tai ainakin vaativat oikeita olosuhteita, onnea ja todella paljon työtä. Silti ja juuri siksi se kannattaa. Muutokset ovat asioita, jotka takuuvarmasti kohtaat elämässäsi. Katso muutosta mahdollisuutena ja kiitollisena. Muutos vie meitä kohti riittävän hyvää elämää, muistaen, että täydellistä elämää ei ole olemassa.

Muutamia suuntaviittoja löytyy mm. seuraavista kysymyksistä

  • Oletko osa tervettä yhteisöä?
  • Onko sinulla toimivia ihmissuhteita?
  • Onko elämässäsi kulttuuria ja  henkisyyttä?
  • Onko elämässäsi iloa?
  • Omistatko kiitollisen elämänasenteen?
  • Oletko fyysisesti terve?
  • Onko sinulla kiire?
  • Onko elämäsi  tasapainossa?
  • Pyritkö  parempaan?
  • Toteutatko itseäsi työssä ja muussa elämässä?
  • Puhutko totta itsellesi?

 Jokainen on vastuussa itse omasta onnellisuudestaan

Omien tapojensa, asenteensa ja ajattelunsa muuttaminen vaatii itsetutkistelua. Ihminen on riippuvainen ympärillään olevista ihmisistä ja muutosta ei pysty tekemään yksin. Kyse on hyvinvoinnista, jossa ihminen on osiensa summa. Kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa kaikki osaset vaikuttavat toisiinsa ja muutoksen tavoitteena on tasapaino. Jos voimme lisätä kokonaisvaltaista hyvinvointiamme, lisäämme onnellisuuttamme.

Itsetuntemus on avain muutoksen aloittamiseen ja sen kestävyyteen

Kuinka hyvin tunnemme itsemme ja motiivimme? Motivaation syvyys ja kestävyys on ratkaisevaa muutoksessa. Onko tavoiteltu muutos oma ajatukseni tai oma toiveeni? Mistä se kumpuaa? Ajattelemme että esim. painonpudotus tekee meidät onnellisemmaksi, mutta onko asia oikeasti niin? On selvää, että painonpudotus nostaa terveytemme tasoa ja on siksi tärkeää, mutta synnyttääkö se onnellisuutta?

Entä mittaaminen ja tavoitteiden asettelu?

Varmistamme muutoksessa onnistumisen itsevalvonnalla eli  tavoitteiden asettamisella, välitavoitteilla ja muutoksen mittaamisella. Kun muutos muuttuu tavaksi, voi mittaaminen ja itsevalvonta jäädä pois. Tavoitteiden saavuttaminen luo onnistumisen tunteita, jotka luovat muutosenergiaa. Siksi on hyvä nähdä oma matkansa, sen pienet onnistumiset  ja muutoksessa edistyminen.

e-kirja ja verkkokurssi muodostavat  kokonaisuuden.

e-Kirja ja verkkokurssi muodostavat kokonaisuuden. e-Kirja kannattaa hankkia kurssin rinnalle, toiseksi käyttöliittymäksi ja opitun kertaamiseen. Usein e-Kirja luetaan ensin ja kurssi suoritetaan sen jälkeen. Löydät e-Kirjan täältä: www.bod.fi

Kouluttaja

Jari Kupiainen

Modules

Verkkokurssin oppitunnit

Verkkokurssin oppitunnit, tehtävät, podcastit ja videot

Oppitunnit